Idrija
9°C

Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

 1. Zasebnost in varovanje osebnih podatkov

  V tej izjavi o varstvu osebnih podatkov vam nudimo informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, zakaj jih obdelujemo in kako zagotavljamo spoštovanje vaših pravic s področja varstva osebnih podatkov. Zaščita vaših osebnih podatkov je za nas izredno pomembna, zato pozorno preberite to obvestilo. 

  1. Identiteta in kontaktni podatki upravljavca

  Za določitev namena in načina obdelave vaših osebnih podatkov, je v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679) (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) odgovoren upravljavec:

  • Naziv: Nebesa  d.o.o.
  • Sedež: Vojkova ulica 10, 5280 Idrija
  • Matična številka: 2161443000
  • Telefonska številka: 05 37 50 230

  Naslov e-pošte: info@nebesa-idrija.si

  1. Za katere namene in na kakšni pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke? 

  Na spletni strani www.hotel-jozef.si zbiramo nekatere osebne podatke, ki so nujno potrebni za namen:

  • pravilnega in optimalnega delovanja spletne strani,
  • informativnih rezervacij nastanitev,
  • informativnih rezervacij turističnih paketov,
  • prejemanja elektronskih obvestil
  • pošiljanja odgovorov na vprašanja obiskovalcev spletne strani,

  Vaše osebne podatke bomo obdelovali izključno za prej navedene namene. Za druge namene vaših osebnih podatkov ne bomo obdelovali. V kolikor bi vaše osebne podatke nadalje obdelovati za namen, ki ni namen, za katerega smo jih zbrali, vam bomo pred dodatno obdelavo posredovali vse predpisane informacije o tem drugem namenu, skladno s 13. in 14. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Podatke obdelujemo v skladu z naslednjimi pravnimi podlagami:

  • obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe (npr. informativne rezervacije sob oziroma paketov, podajanje odgovorov na vprašanja obiskovalcev…) na podlagi točke (b) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov;
  • posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, je privolil v obdelavo njegovih osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov (npr. za namene prejemanja elektronskih obvestil, shranjevanja določenih vrst piškotkov na njegovi napravi…) na podlagi točke (a) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  1. Katere kategorije osebnih podatkov obdelujemo?

  Upravljavec spletne strani stremi k najmanjšemu obsegu (minimizaciji) obdelave osebnih podatkov in si prizadeva od svojih strank oziroma posameznikov zbirati le podatke, ki so nujno potrebni.

  Da bi upravljavec osebnih podatkov dosegel namene obdelave, ki so zapisani v tem obvestilu, obdeluje sledeče vrste osebnih podatkov:

  Za namen pravilnega delovanja spletne strani:

  • datum in čas dostopa do spletne strani, 
  • IP naslov,
  • uporabljen tip brskalnika,
  • trajanje obiska,

  Za namen informativnih rezervacij sob:

  • ime in priimek,
  • elektronski naslov
  • naslov bivališča
  • telefonska številka
  • plačilna kartica
  • številka rezervacije,
  • datum rezervacije
  • predviden datum prihoda,
  • predviden datum odhoda
  • vrsta potovanja
  1. Obveznost obdelave osebnih podatkov

  Skladno s točko (e) drugega odstavka 13. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov vam sporočamo, da zagotovitev vaših osebnih podatkov ni zakonska ali pogodbena obveznost za obisk in ogled spletne strani. Vendar je treba opozoriti, da je za pravilno in nemoteno delovanje spletne strani potrebno zagotoviti nekatere vaše podatke. V skladu z drugim odstavkom 225. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (v nadaljevanju ZEKom-2) lahko na vaši napravi shranjujemo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani. Brez njih namreč ne delujejo nekatere osnovne funkcije spletne strani. V kolikor z nastavitvami vašega uporabljenega spletnega brskalnika trajno zavrnete oziroma izklopite shranjevanje piškotkov, lahko to privede do motenega in nepravilnega delovanja spletne strani ter posledično slabše uporabniške izkušnje.

  V primeru nekaterih storitev (npr. informativnih rezervacij sob/paketov, prejemanja elektronskih obvestil), ki jih ponuja spletna stran, pa je potrebno zagotoviti določene osebne podatke, saj so nujno potrebni za uspešno opravljanje teh storitev oziroma za sklenitev pogodbe. Brez njih opravljanje storitve namreč ni mogoče oziroma upravljavec ne more izpolniti svoje pogodbene obveznosti.

  Ob sklenitvi pogodbe med upravljavcem in posameznikom pa je določen obseg obdelave osebnih podatkov nujen, saj predstavlja zakonsko obveznost upravljavca s področja davčno-pravne, upravno-notranje in druge pravno relevantne zakonodaje. 

  1. Komu so vaši osebni podatki lahko razkriti?

  Upravljavec vse vaše osebne podatke obdeluje v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju ZVOP-2) in drugimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Upravljavec vaših osebnih podatkov ne posreduje drugim fizičnim in pravnim osebam, razen če imajo pravno podlago za pridobivanje osebnih podatkov v zakonu, osebni privolitvi posameznika ali pogodbenem razmerju.

  Upravljavec lahko vaše osebne podatke posreduje naslednjim uporabnikom:

  • AJPES,
  • Zunanjemu vzdrževalcu spletne strani
  • drugim uporabnikom, ki imajo za pridobivanje osebnih podatkov podlago v zakonu, osebni privolitvi posameznika ali pogodbenem razmerju.

  Ne glede na to, katerim uporabnikom posredujemo vaše osebne podatke, bomo zagotovili le tiste podatke, ki so potrebni za dosego določenega namena obdelave.

  Kadar za uresničevanje zgoraj navedenih namenov najamemo druge fizične ali pravne osebe, ki bodo vaše osebne podatke obdelovale izključno v našem imenu in v skladu z našimi navodili (pogodbeni obdelovalci), bomo najeli le tiste obdelovalce, ki lahko zagotovijo izvajanje ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov, ki izpolnjujejo zahteve Splošne uredbe o varstvu podatkov in ostalih predpisov s področja varstva osebnih podatkov ter zagotavljajo ustrezno zaščito vaših podatkov.

  1. Kje se vaši osebni podatki obdelujejo?

  Vsi osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru spletne strani se hranijo na strežnikih, ki se nahajajo na  območju Evropske unije (EU) in Evropskega gospodarskega prostora (EGP), upoštevajoč zahtevane standarde s področja informacijske varnosti. Osebni podatki se ne iznašajo v tretje države (države izven EU oziroma EGP).

  1. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

  Obdobje hrambe osebnih podatkov je odvisno od pravne podlage obdelave in namena obdelave posamezne kategorije osebnih podatkov. Osebni podatki se tako hranijo do preklica vašega soglasja za obdelavo osebnih podatkov oziroma le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani. Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelave, če ne obstaja druga pravna podlaga za hrambo (npr. zakon) oziroma je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo.

  1. Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov

  Osebni podatki niso predmet avtomatiziranega sprejemanja odločitev ali oblikovanja profilov

  1. Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov?

  Kot posameznik imate pod pogoji, ki jih predpisuje Splošna uredba o varstvu podatkov, naslednje pravice glede obdelave vaših osebnih podatkov:

  • pravica dostopa do vaših podatkov, ki so bili zbrani, da se seznanite z obdelavo in lahko preverite njeno zakonitost; 
  • pravica do popravka netočnih podatkov oziroma njihove posodobitve; 
  • pravica do izbrisa vaših osebnih podatkov brez nepotrebnega odlašanja; 
  • pravica do ugovora;
  • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov;
  • pravico do prenosljivosti podatkov drugemu upravljavcu.

  Pravica do preklica privolitve

  Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

  Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

  Če menite, da z obdelavo osebnih podatkov kršimo določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. V Republiki Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si).

  Brez poseganja v vašo pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu predlagamo, da se pred obrazložitvijo pritožbe obrnete na nas, da poskušamo najti ustrezno rešitev.

  Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

  Vsa vaša vprašanja vezana na obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja upravljavec, lahko posredujete pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov na naslednje načine:

  • po navadni pošti na naslov: Vojkova 10, 5280 Idrija,

  • po elektronski pošti na naslov: info@nebesa-idrija.si,

  • preko telefona na telefonsko številko: 05 37 50 230.

  1. O piškotkih

  Med obiskom naših spletnih strani se na vaš računalnik, pametni telefon, tablico ali drugo napravo z vgrajenim spletnim brskalnikom poleg vsebin prenesejo tudi piškotki. Piškotki so kratke tekstovne datoteke, ki omogočajo lažjo in kakovostnejšo uporabo naših spletnih strani, beleženje vaših morebitnih nastavitev, povezanost s socialnimi omrežji, nam pa izvajanje analize obiskanosti in s tem stalno izboljševanje naše vsebino in naše ponudbe.

  Kot je bilo že predhodno omenjeno,  lahko v skladu z ZEKom-2 na vaši napravi shranjujemo le piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vašo privolitev. 

  S klikom na gumb »Strinjam se« ali s klikom na povezavo »Shrani nastavitve«, na nivoju obvestila o piškotkih, podate privolitev za uporabo vseh vrst piškotkov za označene namene, navedene v obvestilu. V primeru, da nadaljujete z brskanjem po spletni strani brez omenjene privolitve, se na vašo napravo namestijo le piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani.

  Slika, ki vsebuje besede besedilo, posnetek zaslona, pisava
Opis je samodejno ustvarjen

  Na shranjevanje piškotkov lahko vplivate tudi z nastavitvami v vašem spletnem brskalniku. Z ustreznimi nastavitvami lahko kadarkoli omejite njihovo uporabo oziroma jo v celoti onemogočite. Poleg tega lahko kadarkoli preko vašega spletnega brskalnike zbrišete vse piškotke, ki so se že namestili na vašem računalniku.

  Ta stran uporablja naslednje vrste piškotkov:

  • Nujni/zahtevani piškotki:

  Piškotki, ki so nujno potrebni za nemoteno delovanje spletne strani. Lahko se izključijo le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

  PRIMER:

  POIMENOVANJEIZDAJATELJNAMENTRAJANJE
  wordpress_logged_in_npr. Nebesa d.o.o.Beleženje trenutne prijave (session)2 tedna
  wp-settings-npr. Nebesa d.o.o.Beleženje prilagoditve administrativnega pogleda ali ospredja spletne strani1 leto

  Analitični piškotki:

  Piškotki, ki so potrebni za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.

  PRIMER:

  POIMENOVANJEIZDAJATELJNAMENTRAJANJE
  _gidGoogle AnalyticsSpremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani.1 leto
  _gaGoogle AnalyticsSpremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani.30 min
  • Tržni piškotki:

  Piškotki, ki jih na spletni strani uporabljajo oglaševalske mreže. Uporabljajo se za boljše doseganje uporabnikov z relevantnimi oglasi.

  PRIMER:

  POIMENOVANJEIZDAJATELJNAMENTRAJANJE
  _fbpFacebookUporablja ga Facebook za pripravo targetiranih oglasov.90 dni
  1. Zaščita pravic

  Spletna stran www.hotel-jozef.si je skupaj s celotno objavljeno vsebino last podjetja Nebesa d.o.o.. Uporaba kateregakoli tekstovnega, grafičnega, multimedijskega ali drugega spletnega materiala s te strani je za kakršnekoli druge namene prepovedana, razen če lastnik uporabo nedvoumno dovoli.

  1. Omejena odgovornost 

  Vsebina na spletni strani www.hotel-jozef.si je zasebno-informativne narave in nima vrednosti uradnih ali javnih dokumentov ter občil. Nebesa d.o.o. zato ne odgovarja za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno nastalo škodo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Vsebine uporabljate izključno na lastno odgovornost.

  Datum zadnje spremembe:_______________________.